Klassen - Tamiyacup NL

Title
Ga naar de inhoud
Informatie
Klassen Tamiya Cup 2022
Fighter Buggy
Klasse voor de beginnende junioren die een keer op een echt circuit willen rijden. Eenvoudige auto’s die wel tegen een stootje kunnen. Leuk om kennis te maken met de hobby. De auto’s hebben grotere banden en een wat grotere rijhoogte zodat de rijders minder snel vast komen te zitten wanneer ze een keer buiten de baan gaan. De organisatie heeft een paar buggy’s beschikbaar voor junioren zonder auto die een keer mee willen rijden.
Top Stock
De eenvoudige en degelijke techniek maakt deze klasse geschikt om kennis te maken met het racen op circuits. De perfecte klasse als je net nieuw bent met het RC racen. Door de lagere snelheid is close racen mogelijk en dat maakt het ook populair bij rijders die al wat langer rijden. Het TT01 en TT02 chassis laten beperkte tuning toe zodat je de auto kan afstellen aan de verschillende baancondities.
Euro Truck
Gebaseerd op het TT01E chassis met simpele techniek. Deze klasse is uitermate geschikt als “FUN” klasse. Door het realistische uiterlijk van de Truck body zeer geliefd onder de toeschouwers. De strikte regels laten slechts enkele opties toe om de betrouwbaarheid te verhogen. Ook rijden we met een wat snellere motor zodat de Fun factor nog hoger wordt. Het deinen en hobbelen (door de vorm van de Truck body) zal zeker voor mooie taferelen zorgen. Deze klasse is geschikt voor alle nivo’s rijders. De voorgeschreven banden geven op alle banen goede grip gecombineerd met niet te hoge snelheid geeft een makkelijke klasse om te rijden.
M-Chassis
Als vanouds een van de meest bekende en leukste klasse in de Tamiya Cup. De simpele techniek en herkenbare body’s zijn een groot vermaak op elk circuit. Door beperkte snelheid zorgen deze auto’s voor spannende races. Deze auto’s rijden standaard uit de doos al zeer goed. Opties bestemd voor het M-chassis zijn toegestaan en verschillende soorten banden zodat de auto afgesteld kan worden op het circuit.
Euro TW
Een klasse sinds 2013. Toen er een nieuwe Tourwagen klasse is gecreëerd op basis van auto’s met een badkuip chassis. Deze klasse valt kwa snelheid tussen de Top-Stock en de Euro-GT. Er zijn vele opties toegestaan om deze auto’s naar eigen wens af te stellen. Echter geen Carbon onderdek.
TC-01
Deze nieuwe klasse voor 2021 komt in de plaats van de Formule1. Auto's op basis van het nieuwe Tamiya TC-01 Chassis. Door de 4 wiel aangedreven techniek is de auto in allerlei omstandigheden goed te rijden. Door de realistische uitstraling zal deze klasse zeer geliefd zijn bij de rijders en toeschouwers. Deze klasse is geschikt voor ervaren en minder ervaren rijders. Door de 4WD relatief makkelijk te rijden. De snelheid zal tussen de Stock en Euro-TW liggen.


Euro GT
De snelste Tourwagen klasse in de Tamiya Cup en bedoeld voor de echte snelheids duivels. Deze auto’s bevatten alle mogelijkheden voor het afstellen van de auto voor het circuit.
Copyright 2022 tamiyacup.nl All rights reserved
Terug naar de inhoud