Klassen - Tamiyacup NL

Title
Ga naar de inhoud
Informatie
Klassen Tamiya Cup 2022
Fighter Buggy
Klasse voor de beginnende junioren die een keer op een echt circuit willen rijden. Eenvoudige autos die wel tegen een stootje kunnen. Leuk om kennis te maken met de hobby. De autos hebben grotere banden en een wat grotere rijhoogte zodat de rijders minder snel vast komen te zitten wanneer ze een keer buiten de baan gaan. De organisatie heeft een paar buggys beschikbaar voor junioren zonder auto die een keer mee willen rijden.
Top Stock
De eenvoudige en degelijke techniek maakt deze klasse geschikt om kennis te maken met het racen op circuits. De perfecte klasse als je net nieuw bent met het RC racen. Door de lagere snelheid is close racen mogelijk en dat maakt het ook populair bij rijders die al wat langer rijden. Het TT01 en TT02 chassis laten beperkte tuning toe zodat je de auto kan afstellen aan de verschillende baancondities.
Legends
Vanaf 2023 introduceren wij de Tamiya Legends klasse. Als vervanger van de Truck klasse is dit reglement ook grotendeels op het Truck klasse gebaseerd. Er wordt gereden met het TT01E chassis. Deze klasse is uitermate geschikt als FUN klasse. Na de succesvolle jaren (5jaar) met de Truck is gebleken dat er animo was naar een klasse met een
vergelijkbaar reglement maar met authentieke oldschool bodies waar Tamiya zo bekend om is. Het reglement is simpel met relatief weinig opties. Gericht op een goed rijdende auto en kleine verschillen onderling, welke close racing mogelijk maakt.
M-Chassis
Als vanouds een van de meest bekende en leukste klasse in de Tamiya Cup. De simpele techniek en herkenbare bodys zijn een groot vermaak op elk circuit. Door beperkte snelheid zorgen deze autos voor spannende races. Deze autos rijden standaard uit de doos al zeer goed. Opties bestemd voor het M-chassis zijn toegestaan en verschillende soorten banden zodat de auto afgesteld kan worden op het circuit.
Euro TW
Een klasse sinds 2013. Toen er een nieuwe Tourwagen klasse is gecreeerd op basis van autos met een badkuip chassis. Deze klasse valt kwa snelheid tussen de Top-Stock en de Euro-GT. Er zijn vele opties toegestaan om deze autos naar eigen wens af te stellen. Echter geen Carbon onderdek.
TC-01
Deze nieuwe klasse voor 2021 komt in de plaats van de Formule1. Autos op basis van het nieuwe Tamiya TC-01 Chassis. Door de 4 wiel aangedreven techniek is de auto in allerlei omstandigheden goed te rijden. Door de realistische uitstraling zal deze klasse zeer geliefd zijn bij de rijders en toeschouwers. Deze klasse is geschikt voor ervaren en minder ervaren rijders. Door de 4WD relatief makkelijk te rijden. De snelheid zal tussen de Stock en Euro-TW liggen.


Euro GT
De snelste Tourwagen klasse in de Tamiya Cup en bedoeld voor de echte snelheids duivels. Deze autos bevatten alle mogelijkheden voor het afstellen van de auto voor het circuit.
Copyright 2022 tamiyacup.nl All rights reserved
Terug naar de inhoud